Acerca de

Activitats

El centre de dia Vida Gran ofereix una àmplia gama d’activitats grupals i individuals que fem setmanalment al centre, de la mà de professionals especialitzats.

Passeig matinal
Passeig matinal

Passajades pel barri en companyia dels nostres professionals.

press to zoom
Taller de ganxet
Taller de ganxet

Ganxet i costura en bona companyia.

press to zoom
Lectura en grup
Lectura en grup

Al centre tenim molts llibres i premsa a disposició de les persones usuàries.

press to zoom
Passeig matinal
Passeig matinal

Passajades pel barri en companyia dels nostres professionals.

press to zoom
1/7

Tipus d'activitats: 
 

  • Dinàmiques d’estimulació cognitiva: fem diàriament sessions individuals i de grup amb l’objectiu de potenciar les capacitats cognitives per a millorar el rendiment en el dia a dia de les persones usuàries. També ajudem les persones amb deteriorament cognitiu a comprendre millor la seva realitat i desenvolupar estratègies compensatòries.

  • Teràpia de reminiscència: és una tècnica que s’aplica especialment a les persones amb demència i que consisteix en afavorir l’evocació de records i fets del passat. Aquesta teràpia afavoreix la comunicació i les relacions socials, reforça l’autoestima i la identitat, i millora l’estat d’humor.

  • Musicoteràpia: tècnica que utilitza la música i els seus elements (com el ritme, la freqüència i el to) i que comporta múltiples beneficis a les persones. D’una banda, incentiva el moviment, l’expressió i la creativitat, i de l’altra, afavoreix l’autoestima i estat d’ànim. També fa recordar cançons del passat, potencia l’equilibri i la coordinació, i fa aflorar emocions.

  • Psicomotricitat: teràpia per optimitzar la capacitat funcional, benestar mental i autonomia de les persones grans a través del moviment. Pretén millorar la motricitat fina i gruixuda, la coordinació de moviments, l’equilibri, l’agudesa dels sentits, l’organització espacial i l’expressió corporal, entre d’altres.

  • Costura: fem tallers puntuals i disposem d’una màquina de cosir al centre. Es tracta d’una activitat gratificant que exercita la memòria episòdica (perquè pot evocar records de joventut), i la memòria no declarativa o implícita (el fet manual de cosir).  

  • Manualitats: els tallers fomenten la motricitat fina, la diversió, la relaxació, la creativitat i el treball en equip, entre d’altres.

  • Jocs de taula: el centre té molts jocs de taula a lliure disposició dels usuaris. Els jocs fomenten la interacció social entre els usuaris i el desenvolupament cognitiu.

  • Activitats de readaptació funcional i fisioteràpia: fem activitats en grup i individuals per millorar els dèficits funcionals de l’individu i potenciar les seves capacitats motores.

  • Dinamització sociocultural i activitats de lleure: som un centre molt arrelat al barri i per això potenciem sortir al carrer, fer passeigs, anar a la biblioteca i al mercat, i participar a les activitats del barri sempre que la situació sanitària ho permeti.